Sunday, December 22, 2013

Bernal Library “Story Cloud”
Johanna Poethig
The “Story Cloud” is a cloud form created by the overlapping of wires to evoke connectivity. The cloud hovers at the top of the Bernal Library wall overlooking the playground and can be seen from the ground and from a distance. It is a place to tell the story of the neighborhood, conceptually and visually integrating with the site, architecture, playground and functions of the library.  This form also references the digital "Cloud" holding information and linking together old and new ways of storing and accessing information.  The cloud, fabricated out of glass mosaic, digitally designed and produced to have a pixelated look. Ceramic tile inlaid into this composition holds the pictures collected by the community.  Binoculars will enable viewers to explore the cloud in a fun interactive element.  This evokes the position of Bernal Heights, the views of the hill and then out over the landscape that surrounds it.
“Story Cloud” meets the criteria of the participating Bernal community to combine compelling and dynamic visuals, preserve the aesthetics of the building, express the values of the community, enhance the experience of the programs and resources offered by the library, identify with Bernal history, present and future.  The “Story Cloud” integrates with the other artwork on the Library by adding a third natural element. The wave form unfolds on the front of the building, the tree is rooted and branches out on the side and the cloud hovers over the playground bringing our attention up to the sky. Children in the playground can enjoy the cloud form, elements of discovery and story telling. 


1 comment:

  1. I am the real estate field. I have read your tips which is very good to the real buyer as well as seller.

    Web Development San Francisco